Föreläsning & värderingar med antikexperten Peder Lamm

Område: Mönsterås
Arena/Plats: Parkskolans aula
Kategori: Evenemang, Föreläsningar
Datum: Lördag 24 aug 2019

Den 24:e augusti välkomnar Mönsterås Kulturförening en känd TV-profil med antikviteter och kulturhistoria som specialiteter. Peder Lamm är programledare i TV med succéprogrammen Otroligt Antikt, Första, andra, tredje, Kockduellen, Slottsliv och Antikjakten på meritlistan.

TV-profilen Peder Lamm är känd för sin såväl breda som djupa kunskap om mat, antikviteter och kulturhistoria. Han har bland annat lett succéprogrammen Kockduellen, Slottsliv och Antikjakten. Under Peders populära föreläsningar berättar han om antikviteter och värderar föremål som deltagarna tagit med sig. Kring varje föremål finns en historia, som Peder med sin konsthistoriska kunskap beskriver för åhörarna genom en kulturell berättelseresa späckad med lustmord av traditioner och många goda skratt.

Han har arbetat inom antikbranschen sedan 15-årsåldern och bl.a. varit anställd vid Bukowskis, Nordén Auktioner, Livrustkammaren och Crafoord Auktioner. Idag är han egenföretagare inom flera olika branscher. Peder är även chefredaktör för tidningen Connoisseur.

Peder kommer hos oss att hålla en spännande föreläsning om barocken och dess form, konst, arkitektur och musik. Barocken som idé och tidsepok.

Vi kommer även uppmana folk som går på föreläsningen att ta med sig spännande föremål som ni vill ha värderade eller kanske mer information om. Gärna då saker från barockens ålder.

Kostnad 120 kr inkl. fika.

Plats: Parkskolans aula.

Reservationer: olof.altner@folkuniversitetet.se

0736-44 77 02

Biljettförsäljning:

Online: Skicka oss ett meddelande med namn & telefon nr, Ni får då en kod som ni skall skriva in på en Swish betalning. Biljetten finns då i våran digitala bas som checkas av i entrén.

Fysiskt biljett: Kommer att finnas på Folkuniversitetets lokal på Storgatan 75. Tisdag och Torsdag 10-14.

Arrangemang i av Mönsterås Kulturförening i samarbete med Folkuniversitetet.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
24 Aug
Lördag 24 aug 2019 15:00 - 18:00 Parkskolans aula

Kontaktinformation

Kontaktperson
Olof Altner
Arrangör e-post
olof.altner@folkuniversitetet.se

I närheten av


Kundservice

Personlig service får du från någon av våra turistbyråer i Småland. Hitta din lokala turistbyrå https://www.visitsmaland.se/sv