Häxor- när drevet går

Kategori: Evenemang, Musik, teater och nöje
Datum: Tisdag 6 feb 2018

En rappt berättad föreställning om vilka mekanismer det är som orsakar masshysteri, folkmord och näthat. Med utgångspunkt i de fasansfulla häxbålen under 1600-talet dras paralleller till hur det ser ut idag.
Tre skådespelare och en musiker spinner trådar från historien in i vår nutid. Vad vill vi bära med oss från vår historia? Hade du varit en av dem som bar ved till bålet?

Året är 1675. I byn Torsåker i Ångermanland halshuggs och bränns 71 människor på bål. Det är Sveriges största massavrättning i fredstid och på några dagar dödas var femte kvinna i byn.

Var de galna på 1600-talet och trodde att det fanns kvinnor som åkte på en ko till Blåkulla för att driva otukt med satan, äta små barn och skapa svält och missväxt?

Häxor - när drevet går handlar om de svenska trolldomsprocesserna, om jakten på syndabockar och vårt behov att passa in i flocken. I föreställningen undersöks häxprocessernas uppkomst, vad som egentligen hände och vem det var som låg bakom dem.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Feb
Tisdag 6 feb 2018 19:00 - 21:30 Folkets hus Blomstermåla

Bra att veta

Prisinformation
150 kr (med scenpass 100 kr) För biljettinformation till föreställningen den 2018-02-06, kontakta Mönsterås-Blomstermåla Teaterförening.

Karta


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Personlig service får du från någon av våra turistbyråer i Småland.

Hitta din lokala turistbyrå