5 år i det nya biblioteket - fira med oss!

Område: Mönsterås
Arena/Plats: Mönsterås Bibliotek
Kategori: Evenemang, Bibliotek, Frågesport och tävlingar, [...]
Datum: Lördag 20 jan 2018

Extraöppet 10.00--15.00.
10.30:Musik & Kulturskolan spelar,
11.00:Sagostund i Gläntan med Kristina,
11.30:Anna-Karin Andersson, barnboksförfattare,
13.30:Frida Skybäck, romanförfattare, Kvinnohistoria & den kreativa processen.

Frida Skybäck
Författaren Frida Skybäck debuterade 2011 med en historisk kärleksroman och hennes böcker om systrarna Stiernfors i 1800-talets Lund har nått över en kvarts miljon läsare. I mars är hon aktuell med en ny roman, Bokhandeln på Riverside Drive, som är inspirerad av hennes egen flytt till London där hon fann både kärleken och ett intresse för engelsk litteratur. (Bokhandeln på Riverside Drive är en varm, charmig och hoppingivande feelgoodroman om hur ett hus fyllt med böcker, en handfull främlingar och en butter gammal hankatt kan hjälpa någon som tappat livsgnistan att börja om på nytt.) Kom och hör Frida berätta om den kreativa processen, varför hon gärna lyfter fram kvinnornas historia i sina romaner och hur hennes skrivande inspireras av arkivmaterial som brev och dagböcker.

Anna-Karin Andersson
Enligt legenden grävde piraten Skytte ner en skatt på 1600-talet utanför den lilla byn Pataholm. Platsen kallas fortfarande Skyttes kulle. När syskonen Aniara och Benjamin hälsar på sin faster som bor i byn, dröjer det inte länge innan de lockas ut på spännande äventyr i piratens fotspår. Syskonen råkar ut för den ena mystiska händelsen efter den andra. Vem är det egentligen som smyger omkring mitt i natten bakom fasters hus? Varför vill inte kaféägaren Uffe att de ska leta efter skatten? Är det ens sant att det finns en skatt nedgrävd på Skyttes kulle?

Piratens hemlighet är den första boken i den arkeologiska deckarserien om Aniara och Benjamin. Det är en berättelse som blandar fiktion med historia och arkeologi. Boken inbjuder till att läsaren ska upptäcka och förstå landskapet på ett nytt sätt. Varför finns det stenmurar på så många ställen? Varför är stenhögar placerade uppe på höjder och varför växer det egentligen äppelträd mitt i skogen?

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Jan
Lördag 20 jan 2018 10:00 - 15:00 Mönsterås Bibliotek

Kontaktinformation

Kontaktperson
Mönsterås bibliotek
Arrangör e-post
bibliotek@monsteraas.se

Karta


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Personlig service får du från någon av våra turistbyråer i Småland.

Hitta din lokala turistbyrå